Verestoy Attila: Drujba, spionii si padurile romanilor

Groful grosier si grobian al batjocoririi padurilor din Romania, supranumit si "Kerestoy" pentru modul absolut salbatic prin care ne-a devalizat patrimoniul forestier din Harghita si Covasna avea la sfarsitul are o avere declarata de 75.000.000 euro. 


Hunul arogant apare in toate topurile cu bogatani (defapt, niste saraci, plini de bani), este ultracunoscut printre autoritati pentru nenumaratele incalcari ale Codurilor de Procedura Penala si totusi amusina pe la guvernare de vreo 25 ani. 

Oare de ce nici o institutie de forta a statului roman nu a coroborat interesul financiar oligarhic si infractional al lui Attila cu faptul ca intotdeauna, udmr-istii au vizat Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor? 


La sfarsitul anilor '90, Verestoy incepe sa croseteze afaceri si politica, devenind in scurt timp cel mai feroce si feudal baron local al formatiunii etnice UDMR. S-a orientat bine aprozaristul hun: industria prelucrarii lemnului, agricultura, produse chimice, comunicatii, transporturi, media.

Impreună cu cumnatul sau Ferenczy Karoly, a fondat firma “Ivo” SRL la Odorheiu-Secuiesc. In 1994, a fondat o altă societate “Vand P Invest” Bucureşti, care se ocupa de consultanţă şi management în afaceri reusind astfel sa administreze fabrica de mobila “Famos” din Odorheiu-Secuiesc, unde deţinea controlul politic.


A mai înfiinţat imediat, împreuna cu nelipsitul cumna, Ferenczy Karoly, la Odorhei, o firma “Metwooplast-Sat” SRL, ocupanduse de cherestea, de unde avea sa i se traga si odiosul renume de criminal al padurilor romanesti. In 2005 intra in atenţia procurorilor DNA, fiind suspectat de evaziune fiscala intr-o afacere prin care sindicatul de la Poşta Română cumpăra tichete de masă de la compania senatorului, Hungastro , banii provenind de la Poştă în baza unui contract fictiv. Tranzacţiile dintre sindicat, Poşta şi Hungastro, prejudiciind bugetul de stat cu zeci de miliarde de lei lunar. 


O alta speta care le-a dat mult de lucru procurorilor DNA este si implicarea lui in defrisarile masive din tara. Acestia verifica modul de taiere al catorva mii de hectare de padure in care protejatul UDMR, Atilla este implicat si in alte judete precum Bacău, Neamţ, Suceava si Botoşani. Este vorba despre afaceri de milioane de euro derulate prin patru firme, aflate pe numele cumnatului lui Attila Verestoy, Ferenczy Karoly. 


In acest dosar apar si alte gulere albe, dar caractere negre ca Hrebenciuc, Vanghelie şi fostul senator PSD, Cătălin Voicu. In 2010, şeful Administraţiei Bazinale Mureş, Teodor Giurgea, îl acuza pe senatorul Verestoy Attila că este „vinovatul numărul unu de despăduriri” în judeţul Harghita, apreciind că, din cauza acestora, au fost probleme mari în zonă, la inundaţiile din primăvara acelui an şi nu numai. „Din cauza acestor despăduriri masive care s-au făcut am avut probleme extraordinar de mari”, se plângea Giurgea. 


Iata cateva mostre din succesul infractional obtinut de senatorul Verestoy : 

  • Deţine 13 milioane de titluri FP, evaluate la aproximativ 7 milioane de lei Valoarea totală a portofoliului pe care Verestoy Attila îl deţine pe BVB se ridică la 35,3 milioane de lei. 
  • Printre altele, senatorul are acţiuni la toate cele cinci societăţi de investiţii financiare, precum şi la Transgaz şi Banca Transilvania. 
  • De asemenea, Verestoy are plasamente de milioane de euro în societăţi străine, cum ar fi cel de 1,5 milioane de euro în compania elveţiană Eurorailway Holding sau în diverse companii din Ungaria. 
  • Conform declaraţiei de avere din 2012, senatorul Verestoy mai deţine, împreună cu soţia, şase terenuri în Bucureşti, Ilfov şi Harghita, şapte imobile – dintre care patru în Capitală, două în Harghita şi unul în Ilfov, două automobile, bijuterii în valoare de 58.000 de euro şi tablouri de 25.000 de euro, aproape 10 milioane de euro în conturi şi alte câteva milioane de euro şi de lei în acţiuni la societăţi închise, 40.000.000 de forinţi în bănci şi, împreună cu soţia, un portofoliu de peste 32.000.000 de milioane de lei în acţiuni la societăţi listate pe bursă. 
  • Surse din apropierea grofului sustin ca Verestoy, ar fi câştigat la Bursă 10 milioane de euro în numai 19 minute în şedinţa de tranzacţionare de pe 28.03.2006. Udemeristul este acuzat ca i-ar fi castigat ilegal, “la pont”. Preşedintele BVB ar fi trebuit să opreasca acea tranzacţionare deoarece în Parlament se vota legea SIF-urilor ce influenţa în mod direct tranzacţionarea, iar Verestoy, ca senator, ar fi profitat de acest lucru cunoscand varianta finală a legii ce urma să fie adoptată. 
  • În 2004 senatorul Attila Verestoy s-a numărat printre protagoniştii ingenioasei speculaţii pe piaţa de capital cu acţiunile Rompetrol (RRC), alături de Camelia Voiculescu (fiica lui Dan Voiculescu), Sorin Roşca Stănescu, Călin Popescu Tăriceanu şi alţii. Declanşată pe 7 aprilie 2004, tranzacţia cu acţiuni Rompetrol a adus protagoniştilor, în doar câteva minute, câştiguri de zeci şi sute de miliarde de lei. Domeniul său din judeţul Ilfov, construit pe malul lacului Snagov, se întinde pe circa 13.000 de metri pătraţi, unde are un adevarat palat-fortareata. 
A venit timpul ca acest nesimtit sa plateasca tribut legilor statului roman, chiar daca gurile rele spun ca este agent dublu romano-maghiar!