Licio Geli l-a initiat pe Ceausescu in loja P2?

Loja masonica P2 a fost interzisa in 1981 dupa ce s-a aflat ca este implicata in conspiratii impotriva ordinii de stat din Italia. Licio Gelli a fost implicat in numeroase scandaluri, de la fraudarea bancii Vaticanului (Banca Ambrosiano) pana la planuri de instalare a unei guvernari paralele a Italiei. 

Conectat la personaje si organizatii influente, de la Silvio Berlusconi (care a facut parte din P2) pana la mafiile italiene, serviciile secrete si importanti oameni de afaceri, Gelli a fost suspectat pe rand de a fii, cand o creatia a KGB-ului, cand una a CIA-ului. Autoritatile de la Roma au emis un mandat de arestare si a luat legatura cu Interpolul, intrucat, Geli parasise incognito tara. 


A fost arestat in Franta, unde misteriosul mason, care fusese in tinerete atat fascist, cat si comunist in Brigazile Internationale, se afla impreuna cu amanta lui, o romanca.

In gradina vilei din Arezzo au fost gasite ingropate 170 de kilograme de lingouri de aur. Dezvaluirele din interiorul lojii P2 au uimit intreaga opinie publica din Italia si nu numai. In urma unui proces international Francesco Pazienza, fost ofiter al SISMI (serviciile militare de informatii ale Italiei) , membru al P2 a fost gasit vinovat de protejarea membrilor organizatiei de dreapta Ordine Nuovo care au pus la cale atentatul de la Bologna (din 1980), soldat cu 85 de morti. 


Un alt nume greu care a cazut in urma scandalului a fost Eduardo Emilio Massera, militar argentinian, membru al gruparii de ofiteri care a indepartat-o de la putere, in 1976, pe Isabel Martinez de Peron. Massera a condus apoi junta militara din fruntea Argentinei. Apartenenta lui la Propaganda Due a fost dezvaluita la inceputul anilor ‘80. Inchis pe viata pentru tortura si alte violari ale drepturilor omului, a fost gratiat in 1990.


Licio Gelli si P 2 au avut legaturi trainice cu regimul comunist din Romania, Ceausescu fiind suspectat, fara a se putea confirma vreodata, ca ar fi facut parte din aceasta loja masonica. Nicolae Plesita, fost sef in Securitate, a declarat ca Gelli ar fi fost implicat si in comertul cu arme produse in Romania. Potrivit unor ofiteri SRI intervievati de EVZ in 1998, apropiati ai lui Gelli ar fi fost implicati si in operatiunea de contrabanda de combustibili in Iugoslavia, cunoscuta sub numele de "Jimbolia". 

Surse din serviciile secrete romanesti au afirmat ca avocatul lui Gelli, Giangiorgio Spiess, care a finantat, in anii ‘70, si prima afacere a lui Silvio Berlusconi, a fost si partenerul lui Cristian Burci si Dumitru Crestin.


Spre sfarsitul secolului XX, francezul Pierre Carpit lansa o informatie senzationala: Nicolae Ceausescu, tiranul din Romania, ar fi fost francmason! Afirmatia se baza pe declaratiile si insemnarile lui Licio Gelli, faimosul Venerabil al Lojii "Propaganda Due". Dupa moartea cuplului Ceausescu, (locul si momentul executiei fiind foarte simbolice), informatia lui Carpit este preluata de un alt mason aflat in relatii speciale cu KGB-ul, rusul Lolii Zamoiski si face valva prin Estul Europei. Unii masoni au dezmintit-o, altii nu; si sunt cazuri de autori, precum Yves Stavrides, care declara ca Nicolae Ceausescu a dorit sa faca parte din Masonerie, caci era ahtiat dupa uniforme, medalii si ceremonial. 


Cativa masoni romani, care insa au dorit sa nu-si decline in public identitatea, afirma ca Nicolae Ceausescu a fost, probabil, initiat in anul 1966 si ca a fost unul dintre principalii actanti ai Comunismului in penetrarea Francmasoneriei Universale. Traseul si parcursul sau, prin marile capitale ale lumii, in calitate de "frate" au fost intrerupte brusc si brutal atat de tradarea lui Pacepa, in 1978, cat si de scandalulul Lojii P2, declansat in 1981 Participarea conducatorului roman la structurile Lojii P2 nu este deloc intamplatoare. 

Acest Atelier mamut al masonilor italieni se transformase intr-o formidabila forta de influenta si coruptie politica. Loja condusa de atat de cameleonicul Lico Gelli, reunea pe langa Masonerie si Mafia, Vaticanul si Terorismul. Fusese finantat si ajutat din umbra de KGB si avea mai multe scopuri:

a) distrugerea societatii civile italiene; 
b) compromiterea ideii masonice; 
c) dezbinarea Occidentului si dezbinarea NATO; 
d) construirea unei retele supereficiente a spionajului sovietic. 

Cu alte cuvinte, Loja P2 a fost o grandioasa actiune subversiva, una dintre cele mai spectaculoase ale secolului al XX lea. Din aceste puncte de vedere, specialistii KGB merita toate felicitarile.  

( Bartolomeu Savoiu, Licio Geli si Horia Nestorescu Balcesti)

In 2011, Licia Gelli a fost invitat in Romania, unde s-a intalnit cu gen (r) Bartolomeu Savoiu si Horia Nestorescu Balcesti infiintand impreuna o Loja afiliata la P2 (sic!)