A fost Traian Basescu racolat de KGB?

Amiralulul Marinei Comerciale, Gheorghe Anghelescu, era şeful lui Traian Băsescu, comandantul navei Biruinţa. Între 1987-1989, Anghelescu îl trimite Traian Băsescu, cu avizul Securităţii, la Anvers, ca reprezentant al NAVROM. Tot atunci, Silviu Predoiu, ofiţer sub acoperire DIE, este trimis la Anvers, ca reprezentant comercial, având biroul alăturat de cel al lui Traian Băsescu. 

(amiralul Gheorghe Anghelescu)

După 1989, Gheorghe Anghelescu este propus de noul şef al Marelui Stat Major, Vasile Ionel (instruit la Moscova şi urmărit de UM 0110 ca agent sovietic) să fie numit de agentul sovietic Nicolae Militaru (ministrul al Apărării) în fruntea Marinei Militare Române.Va deţine funcţia până în 1997.

Anghelescu îi sugerează în 1991 lui Ion Iliescu să-l numească pe Traian Băsescu (membru FSN) în postul de ministru al Transporturilor, cu acordul lui Petre Roman. Gheorghe Marin, fost coleg de facultate al lui Traian Băsescu şi apropiat lui Anghelescu, devine şef al Centrului de Calcul al Forţelor Navale din cadrul Marinei Militare, cu acordul lui Vasile Ionel. 

(gen Vasile Ionel)

Tatăl lui Silviu Predoiu, poreclit „Ţiganul”, a fost şef al serviciului de contrainformaţii militare al Inspectoratului General al Miliţiei. A fost dat jos în 1986, ca urmare a legăturilor suspecte cu tatăl lui Gheorghe Fulga, apropiat al grupului de agenţi sovietici Iliescu-Militaru.

După ce a ajuns la putere, Traian Băsescu l-a numit pe viceamiralul Gheorghe Marin la conducerea Statului Major General. Primul marinar din istoria României ajuns în această funcţie! Băsescu l-a ţinut pe Gheorghe Fulga cât a putut la şefia SIE, apoi l-a investit imediat ca interimar pe Silviu Predoiu.Tinerii din instituţie l-au poreclit „Pleşiţă 2″, pentru incultura sa şi limbajul de prost crescut. 

(viceamiralul Gheorghe Marin)

Elementul de aur este acela că mentorii tripletei Traian Băsescu-Gheorghe Marin-Silviu Predoiu sunt suspectaţi sau au fost urmăriţi ca agenţi sovietici/ruşi. Vasile Ionel era în grupul „Corbii” (Iliescu-Militaru), Gheorghe Anghelescu era urmărit de UM 0110 biroul Constanţa, Adrian Isac a fost în atenţia UM 0195 si UM 0110.  Gheorghe Fulga era urmărit de UM 0110 biroul Braşov, Mihai Caraman era si în atenţia UM 0195, iar Petre Roman era în atenţia 0544 (din cadrul DIE). 

Mai trebuie adăugat că Silviu Predoiu a fost numit în 1992 de Ion Iliescu, la propunerea lui Gheorghe Fulga, în postul de de director al Direcţiei Generale de Securitate a SIE. CIA a semnalat faptul că Adrian Isac a colaborat neoficial cu Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, agent al FSB, serviciul secret rus (continuatorul KGB). 



In 1973 datorita ordinului secret (Nr. 363) semnat de Nicolae Ceausescu in 1973, sefii NAVROM devin ofiteri acoperiti specializati in spionaj militar, tehnologic si economic. Prin urmare, Traian Basescu urmeaza cursurile speciale de la Branesti si Baneasa.