Reteaua consilierilor israelieni din Romania: operatiuni mafiote, servicii secrete si politicieni corupti

Un scurt remember: 

Dan Andronic, alaturi de Shimon Sheves, Tal Silberstein si Gil Birger au condus impreuna firma de consultanta First One Comunication, conectata la un conglomerat de firme precum RSLB, GCS si One Comunication infiintate de un grup de fosti militari si spioni israelieni. Presedintele RSLB era Amnon Lipkin-Shahak, general al Statul Major General al Armatei israeliene (1995-1998), care uterior a fost ales in Knesset (parlament) si a detinut doua mandate de ministru (Turism si Transporturi) in guvernele lui Ehud Barak.


Shimon Sheves,director RSLB a fost unul dinytre consultantii PSD in anul 2004, foarte apropiat de Adrian Nastase, pe care l-a cunoscut prin Dan Andronic. A fost seful cancelariei premierului israelian Yitzhak Rabin. A ocupat posturi decizionale in industria militara pana cand a fost acuzat de implicare in contrabanda de armament. A fost gasit vinovat de fraude si mita de catre justitia israeliana, scapand insa numai cu o amenda.

(Shimon Sheves)

(Tal Silberstein)

(Gil Birger)

 Tal Silberstein, director la GCS Issue Management, manager in First One Communication, a fost strategul campaniei premierului israelian Ehud Barak, iar in 2004 a lucrat pentru PSD si Adrian Nastase. Inainte daduse si cateva sugestii PD-ului in campania „Da pentru Bucuresti”. L-a consultat si pe Calin Popescu Tariceanu, care conducea, la acea vreme, PNL. 

Printre clientii sai figureaza o serie de guvernatori si senatori americani. Arthur Finkelstein. Detine o firma de lobby in SUA si lucreaza impreuna cu fondatorii RSLB. A lucrat pentru presedintii SUA Nixon, Reagan, Bush, si pentru premierii israelieni Ariel Sharon si Benjamin Netanyahu. A facut parte din echipa campania care lupta impotriva lui Hillary Clinton si a avut un contract cu PNL si Tariceanu. 

Dan Andronic, prin First One Communication, fost strategul campaniei lui Nastase si a PSD, in 2004. L-a consiliat pe Tariceanu si PNL. Firmele sale au derulat contracte cu institutii de stat si a fost foarte apropiat de niste afaceristi controversati, precum: Alexandru Bittner, Adrian Petrache, Costel Bobic si Dinu Patriciu.

(Arthur Finkelstein)

(Amnon Lipkin-Shahak)

(Zeev Livne)

In 2004, partenerii First One Communication s-au asociati in afaceri cu fostul sef de cabinet al lui Adrian Nastase, Remus Truica impreuna cu care au infiintat o companie off-shore, inregistrata in Insulele Virgine Britanice. In districtul Wickams Cay, pe strada Waterfront Drive (nr. 333) din insula Tortola a fost inmatriculata compania off-shore STG Ventures Ltd, avandu-i ca proprietari pe Shimon Sheves, Tal Silberstein si Gil Birger. Registrul cu datele contabile se afla in custodia administratorului Abacus Trust Company Limited - cu sediul in cladirea numita „Geneva Place”, fiind obligati conform legilor din Israel sa declare Fiscului ce societati detin STG Ventures, off-shore-ul din Tortola al celor trei lobby-isti israelieni, a devenit actionar si intr-o alta firma romaneasca, Generic Pharma - infiintata in septembrie 2004. 

(Bittner, Petrache, Cocos)

Prin „casuta lor postala”, Silberstein Sheves si Birger detin 66,6% din societate, iar restul participatiilor ii revin lui Remus Truica, fostul sef de cabinet al ex-premierului Adrian Nastase. La vremea respectiva, Remus Truica era un apropiat al gruparii Cocos-Bitnner-Petrache cunoscuti in presa cu apelativul Mafia lui Nastase. Prin seful de cabinet, Truica, consortiul de firme israeleiene, RSLB primeste contracte guvernamentale. RSLB il avea ca „asociat de afaceri” pe generalul israelian in rezerva Zeev Livne, care a fost consilier al premierului israelian si atasat militar in SUA si Canada. 

Intre altele, Livne ocupa, din anul 2004, functia de director in cadrul firmei Magal Security Systems (specializata in sisteme de securitate). Aceasta companie a castigat, in mandatul Nastase, un contract de stat pentru instalarea unui sistem securizat la Aeroportul Otopeni. El mai detinea o filiala in Romania, Magal Security Sisteme SRL, specializata in activitati de investigatie si protectie. La inceputul lui 2006, Tal Silberstein si Shimon Sheves erau prezentati drept parteneri ai unei mari firme de asigurari din Israel care voia sa faca afaceri in Romania. 


Cei doi, impreuna cu Marius Marcovici, seful de cabinet al premierului Calin Popescu Tariceanu, erau asociati intr-o companie numita TRG. La randul ei, aceasta se asociase cu CLAL Insurance, o companie mare din Israel, care urma sa detina doua treimi din societate. Firma israeliana a ajuns pe piata cu numele Clal Romania Asigurari-Reasigurari SA, dar fara Silberstein si Sheves printre asociati. Mai mult, aceleasi personajele asociate in RSLB, generalul (r) Amnon Lipkin Shahak, Shimon Sheves, Gil Birger si Yuval Rabin, se regasesc si in stafful firmei americane Alliance Security Products, Inc. Aceasta este specializata in comercializarea pe teritoriul SUA a echipamentelor antitero si de securitate produse in Israel. 

Presedintele Alliance Security este Steven Baker, un fost ofiter de informatii al armatei israeliene.