Disperat ca probele impotriva sa il vor duce la puscarie, Daniel Dragomir incearca cu disperare sa strice relatia DIICOT cu SRI

In urma cu doi ani, mai precis pe 14 septembrie 2016, procurorii DIICOT il arestau pe fostul ofiter SRI, Daniel Dragomir, acuzandu-l de constituirea unui grup infractional organizat, instigare la spionarea si hartuirea procurororului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi si a familiei acesteia.  Conform anchetatorilor, Dragomir a intermediat si negociat cu reprezentatii companiei israeleiene Black Cube, infiintata de fostul director Mossad, Meir Dagan organizarea actiunii specifice de transfer neautorizat de informatii, fals informatic, violarea corespondentei si monitorizarea cu mijloace tehnice a unor persoane publice si private. Operatiunea a fost denumita "Tornado"si a fost indreptata impotriva sefei DNA.


Asadar, la socilitarea inculpatului Dragomir, angajatul Black Cube, Geclowitz David folosind tehnici si tehnologii specifice operatiunilor de spionaj si hartuire a intrat in posesia ID-urilor, parolelor de acces si adreselor electronice vizate, declansand o ampla operatiune menita sa o compromita pe sefa DNA. "In continuare, Ron Weiner, introducand fara drept credentialele celor trei titulari legitimi, le-a accesat fara drept (fara autorizarea acestora), prin incalcarea masurilor de securitate (folosirea ID-urilor si parolelor de autentificare obtinute si detinute ca urmare a falsului informatic), conturile de e-mail (spatiul alocat de furnizorul de servicii conturilor de utilizator ale clientilor). Datele au fost ulterior transferate in mijloacele de stocare puse la dispozitie de catre coordonatori, fiind pregatite pentru predarea catre inculpatul Yossi Barkshtein. Activitatea infractionala specifica a echipei Weiner Ron si Geclowicz David s-a realizat si consumat pe teritoriul Romaniei, acestia cazandu-se in perioada 29.03-02.04.2016, la un hotel de pe raza municipiului Bucuresti. Urmare operatiunilor din data de 02.04.2016, de prindere a inculpatilor Weiner Ron si Geclowicz David, inculpatul Yossi Barkshtein, intrat in tara in dimineata aceleasi zile, nu a mai reusit sa intre in posesia datelor confidentiale compromise si, afland despre depistarea facuta de autoritatile judiciare romane, in dupa-amiaza aceleasi zile a si parasit teritoriul Romaniei pe la punctul de trecere a frontierei Giurgiu catre Bulgaria, la scurt timp deplasandu-se cu avionul catre Marea Britanie, Londra" , au mai stabilit procurorii DIICOT. 

Actiunea procurorilor DIICOT a fost realiazata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din DCCO-Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice si din Politia Capitalei - Serviciul Grupari Infractionale Violente, iar pe anumite segmente procesuale, a beneficiat de suportul infomativ din partea Serviciului Roman de Informatii, culminand cu arestarea colonelului in rezerva, Daniel Dragomir,  fost sef in Directia de Combatere a Terorism, trimis in judecata de procurorii DNA inca din ianuarie 2015, pentru trafic de influenta, spalare a banilor, folosire de informatii nedestinate publicitatii, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii si uz de fals.


Procurorii DIICOT au deschis o ancheta pe numele lui Ron Weiner, David Geclowicz si Yossi Barkshtein, angajati ai firmei israeliene de investigatii Black Cube, in dosarul privind spionarea comunicatiilor si hartuirea familiei si a unor apropiati ai procurorului-sef al DNA, Codruta Kovesi. 
Acestia au initiat si constituit un grup infractional organizat in scopul comiterii mai multor infractiuni infractiuni de hartuire si infractiuni informatice, "constand in fapt in efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter amenintator si hartuitor, producatoare de temeri, precum si atacuri de tip phishing, in vederea sustragerii credentialelor de acces si ulterior compromiterii de conturi de posta electronica, activitati urmate de violarea secretului corespondentei, copierea si transferul fara drept a continutului acestora". 

Dupa ce a fost dat afara din SRI, Daniel Dragomir a trecut de la statutul de ofiter al unui serviciu de elita la cel de inculpat, devenind unul dintre actorii principali intr-o ampla actiune coordonata si finantata de politicieni si oameni de afaceri cercetati de catre DNA  in incercarea de compromitere a Laurei Codruta Kovesi si a altor sefi de institutii implicati in lupta anti-coruptie. In acest sens, Dragomir a furnizat informatii false si a platit prin intermediul Black Cube, aparitia unor articole in presa romana si internationala. Ca urmare, in septembrie 2016, Dan Zorella, unul dintre fondatorii Black Cube a afirmat ca detine informatii despre faptul ca operatiunea pusa la cale de Dragomir are acceptul si girul presedintelui Iohannis si directorului SRI, Eduard Hellvig.  SRI a dezmințit oficial, orice implicare oficiala in afacerea Black Cube. 


Disperat sa isi apere libertatea si mai ales sa justifice milioanele de euro destinate compromiterii sefei DNA, dar si din razbunare, dupa ce a fost dat afara din SRI, Dragomir incearca acum o noua strategie, victimizandu-se si invocand un alt plan de referinta. In mai multe interviuri, acordate presei aservite gruparilor infractionale coordonate de Sebastian Ghita, Dan Voiculescu, Dan Adamescu, Puiu Popoviciu, Elena Udrea, Alina Bica, etc, fostul colonel sugereaza ca  pe parcursul anchetării sale in dosar a fost chestionat repetat la DIICOT in legătură cu Iohannis și Hellvig,dand de ineles ca directorul SRI ar fi o tinta in acest scandal. Nazuinta lui de a crea un climat de neincredere intre DIICOT si SRI a fost naruita insa de Ovidiu Marincea, purtatorul de cuvant al SRI, care a declarat acum doua zile pentru MEDIAFAX:  „Domnul director al Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a fost la data de 28 februarie la sediul DIICOT, pentru a da declaraţii în legatură cu dosarul Black Cube. În cadrul declaratiilor, domnia sa, a reiterat faptul ca nu are nicio implicare in acest dosar si ca isi exprima totala disponibilitate pentru a sprijini orice institutie a statului roman in demersurile sale legale”.