Gulerele albe ale Mafiei Politice din Romania, falsul lobby si cum Departamentul de Stat al SUA demonteaza in mai putin de 24 de ore un imens scenariu manipulator

Beny Steinmetz, Puiu Popoviciu si Alexander Adamescu, toti trei urmariti de Justitie pentru prejudicii de sute de milioane de dolari, aduse tarilor in care activeaza contribuie transfrontalier la planul oligarhilor romani de compromitere si subordonare a DNA, SRI, Parchetul General, Presidentia Romaniei, institutii care lupta la baioneta cu Marea Coruptie din Romania. Avand conexiuni internationale si disponibilitati financiare nelimitate, Mafia Politica organizata in jurul liderului PSD, Dragnea de catre Dan Voiculescu, Sebastian Ghita, Elan Swartenberg, Elena Udrea alaturi de cei trei mentionati mai sus, toti cercetati penal, unii condamnati si altii aflati in diverse etape in fata judecatorilor au gandit un scenariu amplu de lobby prin care sa scurtcircuiteze functionarea instrumentelor Justitiei de la noi.

(Beny Steinmetz)
 
(Puiu Popoviciu)

(Alexander Adamescu)

Planul a debutat cu "activarea" lui Darren White, fostul sef al dispozitivului de paza al Ambasadei Americane, prezentat de propagandistii penalilor ca fiind seful rezidentei CIA la Bucuresti care ataca la baioneta activitatea Laurei Codruta Kovesi la DNA si condamna cu manie interlopa colaborarea cu SRI in activitatea de combatere si lichidare a crimei organizate, reclamand activitati de "politie politica". Un alt capitol a fost dosarul Balck Cube, in care fosti ofiteri ai serviciilor secrete israeliene, contactati de defectorul Daniel Dragomir, omul de casa al Gruparii Udrea, au incercat compromiterea si santajarea sefei DNA. La acest capitol au contribuit atat patronul Gabriel Resources Rosia Montana, Benjamin Steinmetz, arestat la Tel Aviv cat si fugarul Elan Swwartzenberg, ofiterul recrutator al lui Radu Mazare si Liviu Dragnea, refugiat tot in Israel...Cel mai recent episod al marelui scenariu a fost construit in jurul unei scrisori semnata de Rudolf Giuliani, fost procuror anti-mafia, fostul edil al New Yorkului si momentan avocat pro-bono pentru Donald Trump, care a recunoscut in cele din urma ca a primit bani de la casa de avocatura a fostului director FBI, Louis Freeh, pentru lobby in favoarea unor condamanti penali din Romania. In scrisoare, Giuliani atrăgea atenţia că eforturile făcute de România în lupta anti-corupţie sunt “exagerate” şi propunea amnistie pentru toţi cei care au suferit condamnări nedrepte pe baza protocoalelor încheiate cu SRI, precum si  iniţierea, de către Guvernul român, a unei comisii formate din judecători internaţionali care să examineze originile protocoalelor secrete şi impactul lor asupra Parchetului General şi judecătorilor din întreaga ţară.


Scrisoarea, care a facut inconjurul lumii, mai ales dupa ce Departamentul de Stat al SUA a afirmat oficial ca textul se afla in perfecta opozitie cu sustinerea totala si neconditionata pe care Washingtonul o ofera luptei anti-coruptie din Romania a fost analizata in cele mai mici detalii rezultand imediat intentia de manipulare si chiar de schimbare a perceptiei publice din tara noastra, strategie gandita de grupul infractional, prin avocatul lui Adamescu Jr si Puiu Popoviciu, Freeh.

Pe 23 august revista Forbes publica o declaratie în care un fost director FBI – Louis Freeh – propune reorganizarea DNA si a Parchetului General, acuzate ca au actionat in baza unor protocoale "antidemocratice"cu serviciile secrete din Romania. 

Opinia publica din SUA cunoaste in profunzime faptul ca Louis Freeh este suspectat de autoritatile americane de frauda, spalare de bani si relatii pericuoloase cu entitati oligarhice din Federatia Rusa.
Freeh este  avocatul care a intermediat o înţelegere în afara tribunalului în cazul firmei Prevezon.

(Louis Freeh)

"Firma Prevezon este reprezentată în SUA de Natalia Veselnitskaya, personaj marcant al lobbyului rusesc. De-a lungul timpului, Veselnitskaya s-a remarcat prin atacuri furibunde la adresa lui Bill Browder, celebrul promotor al legii Magnitsky, fiind implicată în legături cu Peter Manafort. De altfel, întregul caz Prevezon are rădăcini în dosarul Magnitsky. După ce procurorii americani au încercat să dea de urma celor 220 de milioane USD fraudaţi de autorităţile ruse conform raportului pentru care Serghei Magnitsky a fost omorât, au dat peste transferuri de bani care implicau firma imobiliară Prevezon, din Cipru. Iţele banilor murdari din Rusia au dus la afacerile firmei din Manhattan, iar un avocat care reprezenta familia Magnitsky – pe nume Nikolai Gorokov –a reuşit chiar să fotografieze documente care atestau legături ale firmei cu doi oameni implicaţi în furtul celor 220 de milioane din Rusia. Gorokov a murit prin defenestrare cu numai o lună înainte să poată apărea în tribunal, însă fotografiile obţinute de el au fost admise în dosar la doar câteva zile înainte ca Prevezon să încheie un acord în afara Curţii, acceptând penalităţi de 6 milioane USD." (The Epoch Times)

Legatura dintre Freeh si  Benny Steinmetz apare  în dosarul minei Simandou din Guinea.  Steinmetz controlează o firmă numită BSGR – care a obţinut în 2008 pachetul majoritar al unei mine de fier din Guinea. BSGR n-ar fi plătit nimic pentru acţiunile la Simandou, iar 2 ani mai târziu a vândut pachetul de 51% unui gigant minier brazilian pentru suma de 2,5 miliarde USD – dublul bugetului Guineei. Tranzacţia s-ar fi încheiat cu două săptămâni înainte de asasinarea dictatorului Lansana Conte. O anchetă a guvernului Guineei a descoperit că o firmă controlată de BSGR plătise o sumă de 2,4 milioane soţiei lui Conte, pe nume Mamadie Toure şi a anulat pachetul deţinut de BSGR ca fiind obţinut prin fraudă. Ca urmare, Poliţia din SUA, Franţa şi Elveţia a făcut descinderi la birourile firmei BSGR deschizând un dosar în SUA. Avocatii lui Steinmetz in acest caz sunt Louis Freeh si Joe Liberman, fost senator republican.

Omul care a facut legatura cu Rudolph Giuliani este fostul avocat al lui Alexander Adamaescu, actualul consul al Romaniei la New York, Catalin Dancu. Dupa ce scandalul lobbyului american"pentru infractori a izbugnit in presa internationala, iar Giuliani a trebuit sa recunoasca  că a fost plătit de Freeh și că scrisoarea anti-justiție se bazează pe raportul fostului șef FBI, Catalin Dancu a fost obligat de imprejurari sa recunoasca faptul ca el a intermediat intalnirea dintre Giuliani, Freeh, damescu si Popoviciu.  Interesant este faptul ca Freeh a fost avocatul refugiatului la Londra, Puiu Popoviciu si mai ales faptul ca in august 2017, Freeh a publicat un mesaj în care se declara ”profund dezamăgit” de condamnarea clientului său Puiu Popoviciu la 7 ani de închisoare. ”I am deeply disappointed in the recent decision of Romania’s High Court of Cassation and Justice to affirm the criminal conviction of Romanian businessman, Gabriel Popoviciu, and sentence him to seven years in prison. This sentence and conviction are not supported by either the facts or the law. (…) I am hopeful that courts and reviewing authorities will review this case and decide that justice and the rule of law demand another result“. 

(Catalin Dancu)

Avocatul Cătălin Dancu, a afirmat ca a fost contactat de reprezentanții lui Giuliani  în octombrie 2017, la puțin timp după preluarea mandatului, pentru a organiza o conferință la București. Cătălin Dancu a fost numit consulul României la New York în 31 mai 2017. În calitate de avocat, Dancu a reprezentat mai multi politicieni controversați: Radu Măzare, Nicușor Constantinescu, Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, Dinu Patriciu, Dorin Marian, Cătălin Harnagea, Sorin Roșca Stănescu, generalul Mihai Pacepa, Radu Moraru, George Becali si Dumitru Sechelariu.

Foarte interesant este ca saptamana aceasta, liderii ALDE au anunțat că intenționeze să legalizeze activitatea de lobby în România.

Pentru a risipiorice urma de indoiala si mai ales pentru a demonta acest scenariu care contravine flagrant intreselor SUA in regiune, ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat joi, in cadrul ”The U.S. – Romania Strategic Partnership: Highlights & Opportunities- AmCham Ambassadorial Business Breakfast”, ca modificarile aduse legislatiei penale si anticoruptie pot influenta negativ relatia Romania – SUA, precizand ca guvernul de la Washington sprijina complet lupta anticoruptie si apararea drepturilor omului: ”Recentele modificari in legislatia penala si anticoruptie, semnalate intr-o scrisoare comuna a ambasadorilor si oficiali UE, pot avea un rol negativ asupra cooperarii SUA-Romania in domeniul luptei impotriva terorismului, traficului de arme si persoane si aplicarea legii”,