Dumitru "Mitica"Iliescu: odiseea tiganului ajuns imparat

Din panoplia securistilor gaunosi care fac de rusine elita ofiterilor de intelligence, alaturi de izemnarul impostor Gabriel Oprea, face parte si actualul consilier al lui Dragnea, Dumitru Iliescu, cel care, cu accent si aplomb rusesc, l-a facut "porc"pe ambasadorul SUA, Klemm...Sinusoidala carierei sale militare este suficient de revelatoare pentru a-i putea creiona un portret corect acestui semidoct, insa suficient de abil incat sa fie folosit si de alte servicii secrete, circumscrise intereselor Kremlinului.


Ca un veritabil Fat Frumos, desi grasutul este mai urat ca broasca sarutata de roata unui tir pe un drum prafuit, "Mitica"urca gradele militare in doi ani, ca altii in 15...inainte de 1989, era un biet capitan, carator de valiza cu documente, dintre care, ce-i drept, unele clasificate. In 1990 devine maior si in doar 6 luni primeste gradul de locotent-colonel. Ion Ilici Iliescu primeste sugestia de la tradatorul in solda GRU, Nicolae Militaru sa-l numeasca pe "Mitica"Iliescu ca sef al Serviciului de Protectie si Paza, unde isi lafaie hoitul pana in 1996, cand la Cotroceni a venit Emil Constantinescu.

Ofiterii patrioti din Intelligence-ul romanesc il avertizeaza pe noul presedinte, ca Dumitru Iliescu este conectat si la servicii straine, fapt pentru care este eliberat din functia de la SPP. Pana in 2002 se ocupa de afaceri imobiliare, deschizandu-si si cateva firme de paza si detectivi particulari (cu tehnica substituita de la SPP). 

Ca orice taran parvenit, si acest sarac cu bani, poreclit "Mitica"isi muta corpul pufos si meschin pe malul lacului Mogosoaia, pe un domeniu de 21 de hectare, discret amplasat printre paduri. Din paginile dosarului deschis de DNA cu privirea la acte de coruptie savarsite de gagiu, aflam distanta de la intrare pe domeniu, pana la prima casa sunt 7 kilometri. Ca un veritabil imparat al mustelor, Dumitru Iliescu a inceput sa-si terorizeze vecinii, care l-au si reclamat procurorilor anti-coruptie. 10 dintre cele 21 de hectare i-au fost atribuite din patrimoniul comunei in baza unui certificat de revolutionar (sic!)


Ce putea sa faca tiganul, odata ajuns imparat? Sa se lafaie ca un magraon nestingherit de nimeni, pana la un punct...In curtea resedintei din Mogosia exista patru case, doua anexe, mai multe foisoare, un teren de tenis (pe a carui zgura si-a tocit adidasul, de multe ori si Liviu Dragnea), un lac cu multe poduri suspendate si o mica armata de paznici inarmati.

Ajuns general cu patru stele, Dumitru Iliescu pare ca gasit formula magica a imbogatirii rapide. Transferandu-si afacerile familiei, firmele sale produc profituri de milioane de euro. Fiica lui cea mare Ana Maria Joitoiu este actionara la mai multe societati comerciale, a doua fata, Andreea Florina Iliescu a fost angajata in 2014 la Camera Deputatilor. Foarte interesanta este declaratia ei de avere, de unde reiese ca detine 3 conturi bancare cu 906.000 de lei. Iata reteaua de firme patronate discret si prin intermediul familiei de catre "Mitica", consilierul personal al lui Liviu Dragnea: 


  • Fiică Ana-Maria Iliescu-Joițoiu (29 de ani), acționară la Agenția de Pază Arcadia (100%), Ana Imobiliare (95%), Armada International (50%), Lider Mega Construct (firmă în dizolvare din 2013) 
  • Fiică Andreea - Florina Iliescu (25 de ani), acționară la Armada International (50%) 
  • Nepoata Alina Loredana Bontea (36 de ani), acționară la Agenția Română de Securitate (100%), Ana Imobiliare (5 %), Anne’s Company (50%), Digital Top Consulting (95%), Lider Mega Construct (50%), Prince Milton (50%), Universal Clean (50%). Ea a mai fost acționară în patru firme care au fost radiate: Armia Group, Lider Construct International , Superintex și Supertehnic. 
  •  Vlad Bontea (35 de ani) este acționar 100% la societatea Master Top Protection, societate în dizolvare. Afaceri cu Poșta Română Până în 2014, Vlad Bontea, soțul nepoatei „nerecunoscătoare”, a fost șeful Cancelariei Instituției Prefectului din Mehedinți, județul controlat de baronul local Adrian Duicu (PSD). În 2012, Bontea, care este vicepreședinte al PSD Mehedinți și președinte PSD Strehaia, a declarat că deține trei ceasuri de 38.000 de euro și bijuterii de zece mii. În anul 2011, firma paravan a lui Mitică Iliescu a adus familiei Bontea dividende de 555.500 de lei. Doi ani mai târziu, când a fost numit vicepreședinte al Protecției Consumatorului, Bontea a declarat la rubrica „bunuri mobile”, doi „cai de sport” cu „an de fabricație” 2006. De altfel, pagina de Facebook a lui Vlad Bontea este plină de fotografii cu fiica acestuia, pasionată de călărie. Veniturile familiei au fost completate de dividendele de la firma „pierdută” a lui Mitică Iliescu. Anul trecut, nepoata generalului a încasat de la SC Agenția Română de Securitate dividende în valoare de 1.714. 557 de lei. Una din afacerile profitabile ale societății a fost semnată pe 20 martie 2014. Atunci, Poșta Româna atribuia contractul de 5.326.458 de lei fără TVA firmei Agenția Română de Securitate pentru „Servicii de investigație și de siguranța, cu exceptia serviciilor de transport cu vehicule blindate”.
Pana cand ofiterii de elita ai acestei tari, se vor lasa batjocoriti chiar si de simpla asociere cu asemena parveniti, tradatori de neam si tara, aflati si in solda unor servicii ostile parteneriatului nostru nord-atlantic?  Acest "Mitica" este o rusine pe obrazul militarilor romani!