Relatiile obscure ale politicienilor romani cu consultanti israelieni

Consultantii evrei ai PSD sunt implicati si in scandalurile de coruptie politica din Israel, cum este cel al primului-ministrul Benjamin Netanyahu. Echipa de strategi, condusa de Moshe Klughaft a mai fost implicata intr-o campanie extrem de agresiva si persuasiva a partidului Bayit Yehudi (Caminul Evreiesc), foarte asemanatoare cu cea a PSD din campania electorala din 2016, dar mai ales cu predicatele de comunicare, de dupa demascarea ingratei ordonante cu dedicatie pentru politicienii infractori, OUG 13.



O ampla ancheta a colegilor de la  Jerusalem Post a demonstrat ca echipa lui Moshe Klughaft a fost angajata de Im Tirtzu, o formațiune de extremă-dreaptă din Israel, care vrea să scoată în afara legii ONG-urile care luptă pentru apărarea drepturilor omului, folosind o retorica fascistoida, dand ca exemplu un clip  electoral, în care activiștii pentru drepturile omului erau portretizați drept trădători care îi sprijină pe teroriști, fiind sprijiniti din tari ale Uniunii Europene. 



Alt strateg venit de la Tel Aviv,  Sefi Shaked, a lucrat la campaniile premierului Benjamin Netanyahu și ale lui Arye Deri, liderul partidului ultra-ortodox Shas.  La începutul lunii ianuarie 2017, au apărut informații potrivit cărora premierul israelian ar fi cercetat în două dosare penale, pentru luare de mită și fraudă. A doua se referă la Arye Deri, în prezent ministru de Interne, care a fost condamnat, în 1999, la trei ani de închisoare pentru mită și fraudă.

La începutul lunii februarie 2017, o televiziune comercială din Israel a prezentat o înregistrare video, facuta cu camera ascunsa, în care Arye Deri apare recurgând la un truc, folosind o ceapa taiata, pentru a-și stimula lacrimile în pregătirea filmării unui clip electoral dedicat liderului spiritual decedat al Shas, rabinul Ovadia Yosef. În calitate de consilier al lui Deri, Sefi Shaked a admis, pentru Channel 2, că ideea folosirii cepei i-a aparținut.



Pe lângă cei doi consilierii  menţionaţi, care au  pus umărul la victoria PSD este  şi strategul politic Asaf Eisin, care a lucrat pentru Yitzhak Herzog, liderul Partidului Muncii din Israel, dar și pentru lideri politici din Serbia. 

La alegerile generale din decembrie 2016, pe lista PSD de candidați pentru diaspora a figurat Armand Schor, cetățean israelian de origine română, om de afaceri și director al Camerei de Comerț Israel-România. Acesta a mai candidat și la parlamentarele din 2008, sub sigla alianței PSD-PC. De ambele dăți, Schor nu a obținut mandat de parlamentar.


Președintele Camerei de Comerț Israel-România este Colette Avital, fost deputat în Knesset din Partea Partidului Muncii și candidat la alegerile prezidențiale din Israel din 2007. În mai 2010, Dan Ioan Popescu recomanda social-democraților să ia în calcul candidatura lui Colette Avital la Președinția României.  Legătura lui Colette Avital cu PSD pare să se fi menținut și ulterior, dacă luăm în considerare că, într-un interviu acordat, în februarie 2014, unui cotidian din România, Avital recunoștea că a fost invitată la Congresul PSD din 2013 și spunea că urma să aibă o întâlnire cu premierul Victor Ponta „pentru a discuta chestiunea proprietăților private”. 

O alta prezenta obscura a consilierilor israeleieni in peisajul romanesc a fost concretizata in celebrul caz  Black Cub, care viza spionarea procurorului-șef al DNA, Laura Coduța Kovesi si care a dus la condamnarea lui Ron Weiner si David Geclowicz, condamnati la o pedeapsă cu suspendare de 2 ani și 8 luni, după ce și-au recunoscut vina în dosarul privind spionarea comunicațiilor și hărțuirea familiei și a unor apropiați ai șefei DNA. 


În ianuarie 2016, o delegație a PSD - condusă de Liviu Dragnea, din care făcea parte și primarul Capitalei, Gabriela Firea - a făcut o vizită în Israel. Presedintele PSD s-a intalnit atunci cu  premierul Benjamin Netanyahu și  cu președintele Partidului Muncii, Yitzhak Herzog. 

Ulterior, elles, în cadrul unui dineu prilejuit de aniversarea a 30 de ani de existență a Congresului Evreiesc European, Liviu Dragnea primea, de la președintele organizației, Moshe Kantor, cea mai înaltă distincție: „Compasul Ierusalimului”. 


Moshe Kantor este  un apropiat al Kremlinului, chiar instrumentul prin care Vladimir Putin vrea să controleze mișcările evreiești din lume, asa cum este descris in presa de investigatie din Israel.



Relatiile oculte dintre politicienii romani si consilierii israelieni incep sa prinda un contur din ce in ce mai pronuntat in 2013, cand Victor Ponta anunța că Executivul pe care îl conduce a aprobat și trimis Parlamentului proiectul de lege pentru începerea exploatării la Roșia Montana. 

Printre acționarii Gabriel Resources se număra grupul BSG Capital, controlat de miliardarul israelian Benjamin Steinmetz, implicat în activități din industria diamantelor, dar și în afaceri imobiliare în România (apartamente și vile în București, Corbeanca, Săftica și Ploiești). 

Jurnalistii de investigatie au devoalat  implicarea lui Steinmetz și a altor trei oameni de afaceri israelieni - Moshe Agavi, Shimon Shevez și Tal Silberstein - în retrocedarea Fermei Băneasa.


„Începând cu luna noiembrie 2006, inculpatul Truică Remus (fostul șef de cabinet al ex-premierului PSD Adrian Năstase  împreună cu inculpaţii Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin «Benny» Steinmetz, Moshe Agavi  şi alte persoane, au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de inculpatul Al României Paul Philippe, prin oferirea de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi, instigarea şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare şi prin traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici”,  se arăta intr-un comunicat DNA. 

In  2016,  acest dosar s-a extins, cuprinzandu-l intre paginile sale si pe actualul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a fost acuzat de mărturie mincinoasă și favoarizarea infractorului. 

În decembrie 2016, Steinmetz a fost reținut în Israel și plasat în arest la domiciliu, fiind bănuit de dare de mită și spălare de bani în cazul unui proiect de minerit în Guinea în valoare de 20 de miliarde de dolari. 



Pe  lista oamenilor de afaceri si cosnilieri israelieni, trimiși în judecată de DNA o dată cu Steinmetz, se afla si Shimon Shevez, fost directorul de cabinet al premierului Yitzhak Rabin (1992-1995). În anul 2000, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru corupție, dar achitat de instanța supremă din Israel. 



Tal Silberstein a fost consilierul celor mai importanți lideri politici ai României din ultimii 15 ani. După cum recunoștea chiar el, într-un interviu acordat în 2008, a venit în țara noastră în 2002:

„Președintele Traian Băsescu m-a adus în România. Lui îi datorez faptul că sunt aici”. 

Silberstein a lucrat pentru Traian Băsescu, Vasile Blaga, Adrian Năstase și Călin Popescu Tăriceanu. În preajma campaniei pentru prezidențialele din 2014, s-a spus că Tal Silberstein și Arthur Finkelstein l-ar fi consiliat și pe candidatul Victor Ponta. 

"Nu am dificultăţi în a lucra în România, datorită echipei de prieteni şi de parteneri pe care o am aici. Sunt norocos să îi am parteneri pe Arthur Finkelstein, Dan Andronic, Shevez şi câteva tinere talente politice”, declara Silberstein. 

Alt cetatean israelian implicat in jocul politic si de afaceri din Romania este Avraham Morgenstern, apropiat al ex-primarului PSD Radu Mazăre. Acesta a fost condamnat recent, pe 11 ianuarie 2017, în prima instanță, la 12 ani de închisoare, într-un dosar în care procurorii DNA l-au acuzat de o evaziune fiscală de 10 milioane de euro. Dosarul lui Morgenstern a fost disjuns din dosarul în care Mazăre a fost cercetat - și ulterior trimis în judecată - pentru construirea locuințelor sociale din cartierul „Henri Coandă” din Constanța. 


In aceasta speta este implicat si  Elan Schwartzenberg, dat în urmărire națională, în iunie 2016, după ce Tribunalul București a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui, iar procurorii l-au acuzat de complicitate la dare de mită și că se sustrage de la urmărirea penală.

„Am deschis în 2003 un cont bancar în Israel, i-am dat şi procură lui Elan să opereze pe acel cont. Eram primar atunci. Dânsul urma să pună bani în acel cont de-a lungul timpului, de ordinul zecilor-sutelor de mii de euro, în funcţie de disponibilităţile sale. Eu eram titularul contului, dânsul doar avea procura respectivă. El făcea viramente în acel cont. Acest acord s-a concretizat în două afaceri imobiliare, una în Brazilia şi una în Madagascar”, afirma Radu Mazare, in fata procurorilor. 



Pana si ultranationalistul agresiv, fostul lider al PRM Corneliu Vadim Tudor a apelat  la consultanți israelieni. Era vorba de firma Arad Commmunications, condusă de Eyal și Yuval Arad, care îi asigurase succesul premierului Ariel Sharon. 

CONCLUZIE: 

In Romania, toti politicienii romani care au apelat la serviciile de consultatanta israeliene, fie au esuat lamentabil, fie au ajuns sa fie incriminati pentru acte de coruptie, trafic de influenta, santaj etc...