Planeta geme pe cel putin trei butoaie de pulbere, langa care niste dementi satanizati se joaca cu chibritul aprins: Coreea de Nord, Siria si Ucraina...Un eveniment teribil de important si de complicat pentru linistea Uniunii Europene si a partenerului strategic, SUA va avea loc intre 14-20 seprembrie, cand Federatia Rusa va efectua ample manevre militare, in Belarus...Tarile Baltice, Polonia si Romania sunt foarte ingrijorate...Expertii militari de la Pentagon sunt in alerta. Intrebarea pe care si-o pun toti oamenii lucizi si care au inteles "patternul"istoric al Imperiului de la Rasarit este: "Va invada Rusia Europa? "
Exercitiile militare vor purta numele Zapad 2017 si au ca scop testarea capacitatii armatei ruse de a conduce o ofensiva de proportii. Conform cifrelor oficiale, publicate de Moscova, la operatiuni vor participa 13.000 de militari, insa serviciile secrete americane vehiculeaza un numar mult mai mare, aproximativ 100.000 plus vehicule blindate, avioane de lupta si piese de artiliere grea.
Faptul ca decorul ales de Kremlin este Belarusul este un semnal cat se poate de clar pe care administratia Putin il transmite catre NATO si mai ales catre SUA: "Polonia si Tarile Baltice sunt foarte vulnerabile"!
Reputatul analist militar si de politica externa, Tom Rogan scrie in Washington Examiner: "Intentia lui Putin este sa obtina o victorie care sa imparta NATO intre cei care vor un raspuns militar si cei, precum Germania care sustine ca Europa are nevoie de Rusia pentru a face fata terorismului islamic. Degeaba NATO ar intercepta comunicatiile rusesti cu putin timp inainte, atat timp cat fortele de reactie rapida din Europa sunt incapabile sa invinga o invazie ruseasca din cauza investitiilor slabe in aparare la nivelul continentului".
Intrebarea analistilor militari din NATO si SUA este daca fortele militare aliate ar putea raspunde simultan si la o provocare majora a Coreei de Nord si a Rusiei in Europa? Trump a reiterat in fata presedintelui Iohannis ca SUA sunt gata sa respecte in orice conditii Articolul 5 din Tratatul NATO care precizeaza ca atatcul impotriva unui aliat este un atac impotriva tuturor, insa exista si aceasta realitate economica, doar cateva state au alocat 2% din PIB pentru inzestrarea armatei.
Romania se afla in pericol? Specialistii militari, cum este generalul Constantin Degeratu, fostul sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane si consilier de stat la Departamentul Securitatii Nationale din cadrul Administratiei Prezidentiale sunt foarte circumspecti cu privire la o posibila tinta a Moscovei asupra tarii noastre, tinand cont ca avem o armata slab echipata si insuficienta, percum si o clasa politica absolut nepasatoare cu privire la apararea nationala.