Pentru a intelege bine cine este cu adevarat Sorin Oprescu si de ce in ciuda evidentelor care demonstreaza apartenenta sa la mafia politico-securistica, reuseste sa reziste pe firmamentul stelelor din Sistem, trebuie sa patrundem putin in trecutul sau, care devine revelator.
Tatal arestatului edil al capitalei, Mircea Oprescu a fost unul dintre sefii Serviciului D (Dezinformare) a defunctului si funestului, totodata Departament al Securitatii Statului, instrumentul de teroare al regimului comunist orientat impotriva intereselor legitime ale poporului roman.
(Sorin si Mircea Oprescu)
In 1945, Mircea Oprescu este racolat de Brigada Mobila, condusa de celebrul satrap sovietic Alexandru Nicolski, alias Boris Grunberg, colonel NKVD, o unitate operativa formata in primul rand din evrei bolsevici si orientata impotriva regimului monarhist din Romania, iar in 1951 este avansat la gradul de locotent-colonel incadrat in Serviciul de Informatii al DGSS (Directia Generala a Securitatii Statului).
O alta misiune trasata de Alexandru Draghici si executata exemplar de tatal fostului primar general al Bucurestiului a fost epurarea dusmanilor din interiorul partidului.
Si mama lui Sorin Oprescu a fost agent NKVD, insa a activat in afara granitelor Romaniei, contribuind la infiintarea Departamentului de Informatii Externe (temutul DIE). Regimul comunist a rasplatit acest cuplu informativ cu o resedinta de lux, pe strada Maxim Gorki, in "Cartierul Rosu", foarte aproape de casa Ceausestilor.
In cartea "Holocaustul Rosu", doctorul Florin Mateescu produce dovezi care indica originile evreiesti-khazare ale parintilor lui Sorin Oprescu. Numele real al tatalui a fost Hirsch, iar al mamei, Schnmeyer. Au facut parte din echipa de comunisti alogeni, adusi in Romania de Ana Puker pentru a pune bazele partidului comunist si a contribui la nastera instrumentului de teroare, denumit generic Securitatea.
Asadar, prin anii '80, Sorin Oprescu facea parte din gasca beizadelelor comuniste al carei lider incontestabil era fiul dictatorilor, Nicu Ceausescu. Originile sanatoase il plaseaza pe tanarul Oprescu in elita medicala a regimului. Asa il intalneste pe Ion Iliescu, un alt produs al comunismului sovietic.
Crescut aşadar în mijlocul nomenclaturii PCR, adoptat imediat dupa 1989 de puterea neocomunista a lui Iliescu, Sorin Oprescu isi creste singurul copil, Mircea in spiritul apartenetei la Sistem. Astfel, odrasla ajunge in anturajul fiilor lui Adrian Nastase. Andrei Nastase devenind, dupa ce Sorin Oprescu ajunge la Primaria Capitalei, posesorul unor restaurante de lux in Nordul Capitalei,evident pe terenurile municipalitatii.
Sorin Oprescu si-a inceput activitatiile interlope, cu mult inainte de a ocupa functia de edil general, gestionand si impartind contracte uriase la spitalele Universitar si Elias, unde a lucrat ca manager si medic, precum implicandu-se si in afaceri ultra banoase cu medicamente si dispozitive medicale, alaturi de bunul sau amic, Aurel Galea.
In paralel cu activitatea de la Primaria Capitalei, Sorin Oprescu si-a plasat familia in afaceri cu componenete medicale, reusind sa detina cea mai importanata retea de clinici private din Bucuresti, precum si proprietati spectaculoase in Austria si Grecia. In timpul celor 8 ani de mandat la Capitala, printre degetele sale chirugicale s-au scurs aproximativ 9 miliarde de euro.
(fiul lui Sorin Oprescu)
Unul dintre personajele misterioase care l-au secondat ca o umbra pe Oprescu la Primarie a fost Solomon Wigler, care i-a devenit consilier. Originile evreiesti ale celor doi, precum si aparteneta la acelasi grup de intrese format din fosti agenti KGB, fosti ofiteri de securitate si activisti de partid reabilitati de regimul Iliescu, dupa 1989, au fost o garantie suficienta pentru constituirea unui nou grup infractional. Dupa cativa ani de furat in liniste, iata ca Wigler a fost reţinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptiei pentru trafic de influenta.
(Sorin Oprescu impreuna cu Solomon Wigler)
Oprescu Hirsch Schnmeyer si Solomon Wigler, alintat Moni se cunosc de pe vremea studentiei si se pare ca se intalneau din cand in cand cu acelasi ofiter de legatura din DSS. Inca de la primul manadat castigat de Oprescu la Primaria Generala, Wigler ajunge unul dintre cei 11 consilieri ai sai. Surse din Primaria Municipiului Bucuresti au precizat, ca Solomon Wigler gestiona toate proiectele mari si negocia personal comisioanele care i se cuveneau lui Oprescu.
Evident, toate aceste manevre oculte nu l-au imbogatit doar pe edil. Din declaratia de avere a lui Wigler, retinem un teren intravilan de 65.000 de metri patrati in Popoesti Leordeni, doua case si un apartament in Bucuresti, trei autoturisme de lux ( un Audi Q5, achizitionat în anul 2013, un BMW X1 din anul 2011 şi un BMW X320d tot din anul 2013), ceasuri, bijuterii şi obiecte de arta in valoare de 1,9 milioane de euro şi patru depozite bancare cu peste 233.000 de euro şi 33.000 de lei.
In perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, Solomon Wigler, in calitate de consilier personal al primarului Municipiului Bucureşti, a cerut în mai multe randuri suma totală de 230.000 euro si a primit in mai multe transe, suma de 204.000 euro de la un om de afaceri, denuntator in acest caz, pentru a interveni pe langă funcţionari din apropierea lui Sorin Oprescu.
Anchetatorii DNA sustin ca Wigler promisese sprijinul Consiliului General si a lui Oprescu pentru aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ-uri) necesare pentru ridicarea a trei supermarketuri in Bucuresti.
Wigler a primit suma totala de 150.000 euro, in patru tranşe, respectiv inainte si după votarea hotararilor cu pricina. Pe 28 mai 2015, consilierul personal al primarului general s-a intalnit cu omul de afaceri, devenit denuntator, chiar în sediul Primariei Capitalei, unde a stabilit calendarul spagii: pe 3 iunie 2015 afaceristul sa-i dea 25.000 de euro, urmand ca diferenta pana la 50.000 de euro s-o primeasca intre 8 - 12 iunie 2015.
Odiseea succesului finanaciar al lui Oprescu este intreupta brutal de prinderea lui Wigler de catre procurorii DNA. Rasfatatul comunistilor sovietici, medicul de casa al lui Iliescu si timp de opt ani, edilul Bucuretiului a ajuns in arestul preventiv si risca niste ani buni de puscarie ca orice mafiot ordinar.