Doi eroi ai serviciilor secrete romanesti, ucisi de agenti KGB si GRU pentru a nu dezvalui numele sonore din politica romaneasca aflati in solda Kremlinului

Au fost doi eroi. Soldati ai Romaniei impotriva dusmanului de la Rasarit. Numele lor va ramane vesnic in memoria celor care isi iubesc patria mai mult decat propria viata. Gheorghe Trosca si Ioan Tecsa, comandatul conspirat al temutei UM 0110, mai cunoscuta sub denumirea de Departamentul Anti-KGB. 

Inainte de 1989, Ioan Tecsa a facut parte, alaturi de colonelul Gheorghe Trosca, dintre ofiterii Departamentului Anti-KGB care l-au filat şi deconspirat pe Nicolae Militaru, proband ca acesta este agent sovietic. A scapat ca prin minune, la Revolutie, de mania sefului Directiei a IX-A a KGB, Dmitri FONAREFF, si de cea a lui Nicolae Militaru, dar si-a pierdut viata, zece ani mai tarziu intr-un accident rutier cel puţin dubios. In momentul producerii evenimentului rutier, detinea functia de sef al Grupului de Presa al ministrului de interne Constantin Dudu Ionescu. 
 (Ioan Tecsa)

(Gheorghe Trosca)  

Disparitia fulgerătoare a lui Ioan Tecsa s-a produs la numai o saptamana după aparitia romanului “Purgatoriul”, care cuprindea dezvaluiri senzationale despr, “Dosarul ultra secret Corbii ”, in care povestea despre agentii rusi infiltrati in structurile statului roman. Chiar in ziua inmormantarii sale, cartea a fost INTERZISA si scoasa din librarii. 

Indicativul “Z”, de fapt UM 0110 a fost infiintata dupa defecetarea lui Ion Mihai Pacepa si avea ca misiune strict secreta filarea ofiterilor DIE ori din serviciul secret al Armatei dar si de civili care, prin natura meseriilor lor fusesera racolati masivi de catre tenebroasa Directie a IX-a a KGB, la pupitrul careia s-a aflat, pana in anul 1990,generalul Dmitry Fornareff. 
(Dmitry Fornareff) 

Fornareff, oficial se ocupa de protectia presedintilor Uniunii Sovietice, dar de fapt conducea aceasta un departament deplin conspirat al KGB-ului, care se ocupa de diversiuni militare si de racolare pe teritoriile altor state, a unor factori decidenti, acre sa raspunda intereselor Kremlinului. Dupa ce Mihail Gorbaciov a venit la putere in 1984 si a impus relaxarea comunismului prin programele "Glasnost"si Perestroika", Fornareff a primit misiunea de a submina aparatul se securitate din jurul lui Ceasusescu, ultimul stalinist al Pactului de la Varsovia. Dupa ce s-a decis la Moscova ca Ion Iliescu este succesorul dictatorului, care va salva comunismul din Romania, descoperindu-i 'fata umana', misunea lui Dimitri Fornareff si a agentilor sai a fost organizarea loviturii de stat din 1989, una dintre mize fiind si distrugerea arhivelor UM0110, USLA si ale Departamenutui Zero, care detineau toate dosarele cu spionii KGB si GRU din partid si securitate, exact cei pe care Ion Iliescu, Nicolae Militaru, Dumitru Penciuc, Stefan Kostyal, Marin Pancea si Vasile Ionel ii pregatisera sa preia puterea de la Ceasusecu si s-o aseze in slujba Moscovei. sovietici (trupe NKVD, Bucuresti 1944) 

In 1944, rusii au reusit sa puna mana pe arhiva Sigurantei, sa o trieze, distrugand documentele care vizau agentii NKVD care au operat pe teritoriul Romaniei, precum şi toate arhivele cu informatiile despre activitatea seviciilor de informatii sovietice CK, OGPU, INO şi NKVD. Arhiva perioadei 1917-1944 a fost "filitrata" de sovietici pana în 1945.  

In 1968, după invazia Cehoslovaciei, agentii KGB-GRU au patruns in birourile serviciului de contrainformatii, i-au forţat pe ofiterii cehi sa le arate arhiva, i-au pus cu faaa la fisete si i-au împuscat în ceafa. Arhiva a fost triata. 

La fel s-a intamplat si in 1989, agentii sovietici coordonati de Fornareff cu complicitatea lui Nicolae Militaru si a celorllati spioni nominalizati mai sus, au ajuns in Bucuresti cu sarcina sa distruga dovezile despre oamenii Moascovei din aparatul de stat romanesc. Insa, invatand lectia din 1944 si experienta cehoslovaca din 1968, ofiterii romani de la UM 0110, care aveau un sediu conspirat pe strada Roma, au fost gasiti fara arhive.
(cadavrul col Trosca aflat in fata Ministerului Apararii Nationale)

(colonelul Trosca decapitat si batjocorit de agenti GRU)

Obiectivele principale ale UM 0110 erau urmarirea grupului “Corbii”, din care faceau parte Nicolae Militaru si Ion Iliescu. Iata marturia unui supravietuitor din UM 0110: “noi aveam toata schema de spionaj sovietica din Romania si le stiam retelele. Ei nu puteau supravietui cu retelele in Romania democratica, infiltrate in viata politica, in stat si noi sa stim cine sunt. Au gasit fisetele goale. Unele informatii se gasesc si in alta parte, ei insa nu au stiut daca le-am distrus sau le-am dus in alta parte. Dosarele noastre contineau probe asupra legaturilor cu spionajul sovietic, asta era problema, nu numele spionilor romani, cat legaturile lor cu spionii sovietici, cu nume, functii, asta ii interesa cel mai mult. Rusii voiau sa ne termine”. 

Colonelul Ioan Tecsa a reusit sa scape de comandoul condus de Fornareff, colonelul Trosca, nu. A fost executat in noaptea de Craciun a anului 1989, in fata Ministerului Apararii unde fusese atras intr-o ambuscada. Cadavrul colonelului si cele ale colegilor sai au stat zile intregi in strada. Fiindca erau prezentati drept teroristi, trupurile celor ucisi in fata MApN au fost batjocorite sub ochii militarilor. Accidentul in care a murit colonelul Ioan Tecsa, martorul incomod al evenimentelor din decembrie ’89, considerat o adevărată “bancă de date” despre cei ce aveau să vina la putere este cel putin bizar. 

Pe 22 iunie 1999 se intorcea dintr-o misiune catre Bucuresti. Pe pasarela de cale ferată de la Tamna, autoturismul BMW (B-17-VCW), la al carui volan se afla Florea Razniceanu (27 de ani, din Capitala), a intrat în coliziune cu autotirul bulgăresc (C-4027-TP), condus de Alexandrov Dimitrov (31 de ani), cauzele nefiind cunoscute nici pana astazi. In urma impactului, Ioan Tecsa, Florea Razniceanu si Stelian Iordache, pasageri ai autoturismului BMW, si-au pierdut viata. In mod straniu, soferului bulgar vinovat nu numai ca nu i s-a luat nicio declaratie, dar a fost trimis rapid de la faţa locului. Colegii lui Tecsa nu au nici o indoiala ca accidentul a fost un asasinat. Specialistii anti-KGB pun uciderea colonelului Trosca, fost sef al contrainformatiilor militare, pe seama agentilor rusi prezenti in numar mare la asa-zisa revolutie din decembrie 1989 si in fruntea structurilor de comanda ale Frontului Salvarii Nationale. 


Conform acestora, Trosca, impreuna cu Tecsa, documentasera indelungata activitate de spion al GRU a generalului Nicolae Militaru, care tocmai fusese instalat Ministru al Apararii de Ion Iliescu. mapn03-f9 (cadavrul col Trosca aflat in fata Ministerului Apararii Nationale) usl (colonelul Trosca decapitat si batjocorit de agenti GRU) UM 0110, ce purta indicativul secret “Z” a fost desfiintata chiar la finele lunii decembrie 1989, de Virgil Magureanu, pe atunci doar asistent la “Stefan Gheorghiu”. 

Iata doar cateva dintre numele sonore romanesti instrumentate de cei doi eroi ai frontului invizibil de lupta impotriva serviciilor secrete sovieticie (KGB-GRU), maghiare (AVO) si est germane (STASI):
  •  Adrian Nastase, deputat PSD: fond informativ la nivelul UM 0625, UM 0195, UM 0544;
  •  Teodor Melescanu, senator si prim-vicepresedinte al PNL: fond informativ la nivelul UM0544, UM 0195, UM 0625; 
  • Mircea Cosea, deputat PNL: fond informativ la nivelul UM 0544, UM 0625, UM 0195; 
  • Mircea Pascu, deputat PSD: fond informativ la nivelul UM 0544, UM 0195, UM 0110; 
  • Radu Vasile, fost premier: fond informativ la nivelul UM 0610 si al Securitatii Municipiului Bucuresti; 
  • Eugen Dijmarescu: fond informativ la nivelul UM 0544, UM 0195, UM 0625; 
  • Alin Teodorescu, deputat PSD: fond informativ la nivelul Directiei a II-a, Securitatea Municipiului Bucuresti; 
  • Viorel Hrebenciuc, deputat PSD: fond informativ la nivelul UM 0110, UM 0195; 
  • Serban Mihailescu, senator PSD: fond informativ UM 0544, UM 0195; 
  • Ilie Sarbu, senator PSD: fond informativ la UM 0610;