Coincidente bizare: Iosif Constantin Dragan si Licio Gelli,masoni, securisti, agenti dubli

Iosif Constantin Dragan (1917- 2008) a fost cel mai bogat roman cu o avere colosala construit in afara Romaniei, estimata de expertii Forbes la 800 de milioane de dolari. 

In mod ciudat pentru apetenta presei noastre tabloide, miliardarul roman nu a beneficiat de acea mediatizare excesiv pe care au avut-o colegii sai de clasament, care ne zambesc sfidator din topul celor 300 cei mai bogati romani. 

Pentru unii, Iosif Constantin Dragan a fost un istoric, cu numeroase opere de succes, iar pentru altii, un ilustru necunoscut. Iata cateva date din biografia sa oficiala: S-a nascut in localitatea Lugoj. Dupa absolvirea Universitatii de Drept din Bucureşti, in anul 1938 obtine o bursa de studii din partea statului italian. Isi continua studiile post universitare la Roma, devenind unul din discipolii eminentului profesor Giorgio Del Vecchio, traducandu-i, in limba romana, celebra lucrare “Lecţii de Filozofie Juridică”. 

In 1941 – intră în afaceri, orientându-se spre "lumea petrolului" si creează un puternic spatiu comercial sub emblema ButanGas, ce devine una dintre cele mai prestigioase intreprinderi în domeniu. La inceputul anilor 1950 editeaza "Buletinul European", publicatie prin intermediul careia se pronunta constant pentru construirea unei Federaţii Europene, in care fiecare stat sa-si prezinte identitatea, dar care sa reprezinte, in acelasi timp si o piata de desfacere caracteristica unui consum de masa. Infiinteaza in anii '60 Fundatia Europeana care ii poartă numele, avand sedii in Romania, Italia, Spania, Franta, Grecia. 


Dupa 1990 s-a implicat activ in economia romaneasca si in domeniu publicistic, punand bazele ButanGas Romania, infiintand tipografia FED Print, fondand editura “Europa Nova”, Radioteleviziunea “Europa Nova”, gazeta “Naţiunea”, saptamanalul “Redesteptarea” din Lugoj şi cotidianul “Renaşterea Banateană” din Timisoara. S-a implicat in directia raspandirii caracterului ecumenic al bisericilor, organizand conferinte si tratand cu cele mai înalte personalitati ale Bisericii Catolice şi Ortodoxe. 

Primeste numeroase recunoasteri la nivel international: ”Cavaler di Gran Croce” in meritul Republicii Italiene, Cavaler al Ordinului ”Regelui Constantin din Grecia”, ”Gran Croce” al Ordinului Cavaleresc din S. Giorgio di Borgogna, Cavaler al Ordinului Costantiniano, Mare Arhonte Prelat al Bisericii Ecumenice Ortodoxe din Constantinopol, Diploma de merit de 1ª clasa cu Medalia de Aur a Ministerului Învăţământului Italian, Medalia de Aur de Merit European (Luxemburg) si Premiul European ”Lorenzo il Magnifico” (AIM Florenţa).

(Iosif Constantin Dragan si sotia Daniela Veronica)

Istoria recenta a lui Iosif Constantin Dragan este legata de Daniela Veronica, fata generalului Stefan Guse, fostul şef al Marelui Stat Major al Armatei. In urma cu niste ani, in anturajul miliardarului, care se apropia atunci de 90 de ani, cineva a introdus-o pe fiica generalului Guse, iar la scurt timp, cei doi s-au casatorit si au avut doi copii gemeni. 

 (Iosif Constantin Dragan si Nicolae Ceausescu) 

In timpul guvernarii comuniste, Iosif Constantin Dragan a avut acces nelimitat la cabinetele de lucru ale sotilor Ceausescu, unde prezenta diverse strategii de marketing cu aplicabilitate in domeniul militar. RSR avea nevoie atunci de o piata sigura de desfacere a produselor sale militare,iar acest lucru nu putea fi realizat decât prin initierea unor contacte inalte in cercurile occidentale. Pentru Italia, de aceste contacte s-a ocupat I.C.Dragan, care in scurt timp de la solicitarea serviciilor secrete romanesti (DIE), a dezvoltat un complex sistem relational cu ajutorul masoneriei italiene, mai precis al renumitei loji P.2 (Propaganda Due) condusa de controversatul Liccio Gelli, omul rusilor. Liccio Gelli va intermedia ulterior vanzarea armamentului produs in Romania catre tari din Africa şi Orientul Mijlociu.


După 1990, aceste operatiuni acoperite au fost preluate de catre Societatea Pinto si dezvoltate in Romania cu sprijiul lui I.C. Dragan, Ion Iliescu, Costel Iancu, Adrian Nastase, Ioan Talpes, Mihai Pelin, Victor Babiuc, Dan Voiculescu si Constantin Rotaru. 

Licio Gelli s-a nascut in 1919 in Italia. S-a afirmat lângă Benito Mussolini, caruia i s-a alaturat in miscarea fascista. Se pare ca a fost racolat de catre NKVD in timpul Razboiului civil din Spania. Momentul cheie din viata lui a fost la începutul anilor ’60, cand a participat la capturarea arhivei Serviciului de Informatii Militare, iar documentele pe care le-a obtinut priveau oameni influenti din elita politica, finaniciara si militara din Italia. 

Fiind agent KGB, Gelli a ajuns să detina controlul si sa conduca, practic, din umbra Italia, mai bine de un deceniu şi jumătate. A infiintat o loja masonica secretă, numită P2, atragand nume sonore, oameni cu putere politică şi economica si din serviciile secrete, ca Silvio Berlusconi, fostul premier. Licio Gelli a fost implicat in scandaluri si conspiratii uriase .ele mai rasunatoare sunt legate de falimentarea unei banci care ar fi avut legături cu Vaticanul, iar procurorii italieni au legat numele lui de explozia din anii ’80, dintr-o gară din Bologna, in care au murit 85 de oameni. 


Licio Gelli a fost acuzat de obstrucţionarea justitiei, insa, o lunga perioada de vreme a scapat mereu de inchisoare.. Misterul relatiei cu Ceauşescu a fost legat de latura masonica. Desi mereu banuit de infracţiuni grave, Gelli a reusit sa faca istorie in multe domenii si a primit o multitudine de titluri şi distinctii, ca si Iosif Constantin Dragan. 

A fost chiar nominalizat la premiul Nobel pentru literatura, iar in România a primit titlul de doctor honoris causa al Universităţii din Oradea. Licio-Gelli 

 (Licio Gelli cu sotia Gabriela Vasile)

Ca o bizara coincidenta, si Licio Gelli se casatoreste cu o romanca, la venerabila varsta de 87 de ani. Inainte de a-i deveni sotie, Gabriela Vasile a lucrat in vila marelui mason-spion-mafiot. Originara din Lupsa, judetul Alba, Gabriela avea 48 de ani cand s-a casatorit in 2006 cu Gelli, care pe atunci era in arest la domiciliu. 

(Casa Wanda, vila lui Gelli din Italia) 

Licio Gelli a decedat pe 15 decembrie 2015, lasand in urma sa o impresionanta avere.